Avfall, återvinning, återbruk

Stockholm Vatten och Avfall (SVOA) levererar vårt dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för stadens avfallshantering. På deras webbplats finns massor med tips för en miljösmart vardag.

Bland annat:

Filmer

Filmer om Stockholm Vatten och Avfall. Bland annat om hur vi får rent vatten.
Filmer på Stockholms vattens webbplats

Sopor som resurs

Tips och råd om hur du sorterar ditt avfall.

Om avfall och återvinning på Stockholms vattens webbplats

Sorteringsguiden

Är du osäker på hur olika saker ska sorteras när du ska slänga dem? Här kan du läsa om hur olika slags avfall ska sorteras.

Sorteringsguiden på Stockholms vattens webbplats

Pop-up återbruk

Här kan du lämna föremål du inte längre vill behålla – saker som kan användas igen eller ska återvinnas. Pop-up återbruk cirkulerar runt i inner- och ytterstaden, under helger från april till och med oktober. Vi ställer oss på platser som är anpassade för dig som går eller cyklar. Har du bil – åk till återvinningscentralen.

Popup återbruk på Stockholms vattens webbplats

Returfynd

Här kan du boka och sedan hämta önskad pryl helt gratis på Roslagstulls återbruk, Cedersdalsgatan 7 eller på Återbruket i Skärholmen, Oxholmsgränd 12. Föremålen du hittar här, är saker som inte kan säljas i secondhandbutikerna som SVOA:s återbruksaktörer driver. Det är klimatsmart att inte köpa nytt utan att återbruka!

Returfynd på Stockholms vattens webbplats

Skolsajten

För den som är förälder innehåller skolsajten massor av material som gör det enklare att förklara var vattnet i kranen kommer från, vad som händer när man spolar i toaletten och så vidare.

Skolinformation om vatten och avfall i Stockholm, Stockholm Vatten och Avfalls skolsajt

Sjöeffekten

Din sjö har effekt på dig. Och du på den. Bada, fiska, åka skridskor eller bara ta en skön promenad längs stranden. Visst är våra sjöar värda att värna om! Visste du att det som hamnar i brunnarna på din gata rinner rätt ut i din sjö? Det finns mycket vi kan göra tillsammans för att hålla våra sjöar friska och rena.

Sjöeffekten på Stockholms vattens webbplats