Skräpplockardagarna i Stockholm

Tre barn gör tummen upp och håller i en skylt där det står Skräpplockardagarna

Även vuxna kan plocka skräp! Passa på att ta med dina elever ut och prata hållbarhet, ansvar för utemiljön, öva på att använda Tyck-till-appen – möjligheterna för pedagogiska utelektioner är stora!

Varje vår deltar Stockholms stad i Skräpplockardagarna. Vecka 17 är det dags igen! Den 22–28 april kan stadens barn och unga tillsammans plocka skräp som en pedagogisk aktivitet. Välkomna att anmäla er förskola, skola eller verksamhet.

Skräpplockardagarna är en av de största aktiviteter som vi i Stockholms stad genomför för att förebygga och minska nedskräpning. Kampanjen har ett pedagogiskt fokus på barn och unga i förskolor och skolor samt föreningar med barn- och ungdomsverksamhet. Men självklart är alla som vill välkomna att anmäla sig och plocka skräp.

Skräpplockardagarna anordnas av organisationen Håll Sverige Rent, i samarbete med Stockholms stad och andra kommuner. Förra året deltog nästan 75 000 personer i Stockholm och drygt 700 000 personer i hela landet. I år hoppas vi på att bli ännu fler!

Skräpplockardagarna, Stockholms stads webbplats

Tipsa redaktionen

Har du tips på vad vi borde publicera på webbplatsen? Mejla redaktionen.
E-post: vuxpedagog@stockholm.se