Tips och trix för stadsanställda

Här hittar du resurser som lathundar eller mallar som är riktade till, och i vissa fall bara tillgängliga för, stadsanställda.

Digitala möten

Våra behov att använda digitala metoder för att mötas, samlas och hålla öppna hus ökar. I Stockholms stad finns metoder för att hålla i livehändelser för större samlingar som öppna hus och för att ha möten via teams med externa användare.

Digitala möten och öppna hus på Pedagog Stockholms webbplats

Lathund om PowerPoint Live

Med livepresentationer i PowerPoint kan eleverna se en presentation på sina enheter och läsa liveundertexter på sina föredragna språk medan du talar.

Lathund om PowerPoint Live på elevstockholm.sharepoint (kräver åtkomst)

Tips om funktioner i PowerPoint

PowerPoint har många finurliga funktioner. Visste du exempelvis att det enklaste sättet att dela en skärminspelning är genom PowerPoint?

Tips om funktioner i PowerPoint på elevstockholm.sharepoint (kräver åtkomst)

Lathund för OneNote webclipper

Lägg till OneNote Web Clipper i webbläsaren så att du kan spara, kommentera och organisera allt från webben. Här finns en lathund för hur du använder verktyget.

Lathund för OneNote webclipper på elevstockholm.sharepoint (kräver åtkomst)

OneNote webbclippers webbplats

Mallar för Teams

Vi arbetar med att bygga mallar i teams för alla skolor. Det ska finnas som i ett välkomstpaket för varje ny lärare som börjar. En mall med hur de kan bygga upp teamet för den skolan de befinner sig på, en tillgänglig lathund med mer ”hands on-så här gör du” instruktioner samt att de kan gå en e-utbildning i Teams för undervisningen för att få en mer övergripande blick på hur det funkar.